fredag 1 mars 2013

Hotell kom som du är!!!

Vad roligt arbetet kan vara. När jag nu senast kollade upp nytt material till arbetet med skolornas likabehandlingsplaner så sprang jag på en UR produktion som heter "Hotell kom som du är". Denna farsliknande serie för flickor och pojkar i åldern 6-9 är riktigt kul och lärorik. Den vänder på tanken och skruvar begrepp som tolerans, normalitet och fördomar.

Storyn är lika simpel som genial. Fru Nott driver "Hotell kom som du är". Problemet för Fru Nott är att hon har en väldigt snäv lista på vad som är normalt. Tre punkter ska uppfyllas. Andra gäster är inte välkommna. Fru Nott försöker att driva ett normalt hotell för normala personer. Normala personer är de som passar in på hennes lista som utgår från Fru Notts egna preferenser. Preferenserna gör att Hotellet är ganska tomt på gäster och kassan sinar. Rörelsen är på ruinens brant.

Portiern Hygglo försöker jämka mellan gästerna som kommer och fru Notts önskemål så att pengar kommer tillbaka in på kontot. Det krävs list, skarpsinne och snabba idéer för att rädda kvar gästerna och hotellet.

Vi vill de varmaste rekomendera Hotell Kom som du är för alla som arbetar på med barnen i F-3. Dessutom lär du som pedagog få dig ett gott skratt på jobbet tillsammans med dina elever då stiftar bekantskap med Fru Nott, Hygglo, Fru Morothén och Herr Vott. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar