måndag 13 augusti 2012

Äntligen tillbaka från semestern!

Jämställdhetsutvecklarna hoppas att ni har haft en skön sommar med tid för avslappning, reflektion och nya idéer som spirar.

Vi är taggade inför hösten då likabehandlingsarbetet drar igång på skolorna och förskolorna i Halmstad. Förutom ordinarie utbildning och handledning arrangerar vi i september en utbildning för ett antal förskolor, tillsammans med RFSL. Utbildningen/seminariet kommer bland annat att behandla hur normer skapas och återskapas och olika metoder för att arbeta med allas lika värde, med fokus på kön, könsuttryck, könsidentitet, sexuell läggning och homofobi. Utbildningen är en del av RFSL:s projekt om Barn i regnbågsfamiljer och innehåller konkreta metoder och deltagarna kommer att få med sig metodmaterial.

Vi kommer även att vara en del av kommunens sammanställning och analys av Ungdomsstyrelsens enkätundersökning av den lokala ungdomspolitiken (LUPP). Enkäten fylls i av alla elever i åttan och tvåan på gymnasiet under hösten och kommer att delas upp och analyseras utifrån bland annat kön. Den kommer att visa på siffror om flickornas och pojkarnas livssituation vad gäller inflytande, demokrati, arbete, hälsa, fritidsutbud, situationen i skolan och vilka framtidsplaner man har. Sammanställningen är förhoppningsvis ett bra underlag för diskussion och leder till bättre beslutsfattande.

Förresten! Har ni hunnit se några filmer eller läst böcker som har fått er att reflektera över likabehandling och jämställdhet? Och hur det har gått för er med regeringens tredje jämställdhetsmål under sommaren? Skriv gärna en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar