fredag 31 januari 2014

Är vi lite på gång snart eller….??


Under parollen För det vidare gör Skolverket en satsning på att få fler män att söka sig till förskolläraryrket. Satsningen görs genom en reklamfilm, att lyfta goda exempel och att dela ut ett stipendium.
Fler män behövs i svenska förskolan och andelen män i de kommunala förskolorna är 3 procent respektive 5,5 i de fristående. Därför har regeringen gett Skolverket i uppdrag att få fler män att utbilda sig till förskollärare.
Norge är fortfarande bäst i Europa på att rekrytera manliga förskollärare, och har mellan åren 2006 och 2010 satsat femton miljoner norska kronor på mediekampanjer och belönade de förskolor som ökade andelen män. Den övergripande nationella målsättningen i Norge är att tjugo procent av medarbetarna ska vara män, vilket man hittills har nått i tretton procent av landets förskolor. Nu hoppas Skolverket kunna lära sig av Norge och upprepa framgången i Sverige.
Förebilder behövs till Skolverkets kampanj: fler män i förskolan och kommunernas förskolechefer runt om i landet har nominerat 121 män , av dessa har en jury valt att belöna 3 förskolor med stipendium.
Tobias Theander, Mariehage förskola, Patrik Karlsson, Parkens förskola, David Eiming, Pingstliljans förskola
Grattis Tobias, Patrik och David ni är alla bra förebilder!
Se mer i vårt blogginlägg från den 18 december - En praktikants betraktelser eller på skolverket: http://fordetvidare.se/forskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar