torsdag 23 maj 2013

#MILF

Foto: Peter Knutsson
Eurovision har passerat och gott är väl det.

Men däremotblev det en liten snackis om Eric Saades "hashtag"-skämt. Onödigt och plumpt skämtade förskoleidolen om den oerhört kompetenta och för kvällen strålande Petra Mede. Petra hade genomfört en fantastisk bedrift då hon ensam lotsat europas TV
-tittare genom den evighetslånga sändningen. Oberoende om "skämtet" var stundens ingivelse eller välregisserat var det onödigt. Var det omöjligt att säga "#glorius" eller "#exeptionellt". Äras den som äras bör! Petra Mede #exeptionellt.

- Men spänn av! säger vän av genusordning. Det var ett skämt!

- Fel! sägen vän av oordning! Det var inte kul! Ett skämt ska vara kul för alla. Ett bra skämt kan alla skratta med i och tillsammans med. Varken jag eller Petra skrattade då Eric grävde sig ett hål.

Ute på skolor arbetar vi ofta med härskartekniker och i korridorer och i konflikthanteringssituationer hör vi ofta "Men det var ju ett skämt". Den andra personen står och gråter och skämtaren öser på för att skuldbelägga personen som blivit ledsen över skämtet.

Nu sänds samma strukturer i europeisk TV, prime time. Nej det känns inte bra och eurovision verkar har dessutom snubblat på sin tag "we are one".

Det hela var oklokt och föga roligt och dessutom grävde en ung artist ett lite djupare hål som knappast gynnade karriären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar